top of page
  • Irena Lučić

ViaVino - provedite vikend u Zagrebačkoj županiji!

Updated: Sep 1, 2022


Neponovljive lokacije diljem Zagrebačke županije, pop-up kino u vinogradu i nezaobilazan spoj prigodnih zalogaja i hvaljenih vina, s domaćim potpisom, očekuje vas ovaj vikend na novom izdanju Via VINO festivala u organizaciji Turističke zajednice Zagrebačke županije.


Novo izdanje Via VINO festivala posjetitelje poziva na idilične lokacije diljem Zagrebačke županije. Od povijesne kurije Nespeš, gdje se danas nalazi vinarije Litterarii do šumskog iznenađenja, bajkovite Lugarnice Čardak, posjetitelji će osim u vrhunskim vinima zagrebačkih vinara moći uživati u nagrađenim europskim filmovima i prigodnom izboru jela. Festival počinje ovaj petak 02.09., a trajat će svaki vikend do 17.09.Smješteni na brdu iznad Ivanić-Grada, vinarija i galerija Voštinić Klasnić okružena je vinogradima i voćnjacima koji se u petak 02.09. od 19:00 h pretvaraju u jednu od najljepših kino pozornica na otvorenom. Vinarija prepoznata po autohtonoj sorti Škrletu, posjetiteljima će ponuditi i prvi pjenušac na bazi Škrleta te izbor bijelih i crnih vina praćenih ukusnom ponudom jela pod palicom restorana Barrel Zagreb.


Via VINO nastavljamo isti vikend, u subotu 03.09. na Plešivici gdje će Vinogradarska kuća Braje, predstaviti prepoznatljive plešivičke sorte i stilove vina. Ne propustite priliku da naučite više o sorti Portugizac ili kušate pet nat, prirodno pjenušavo vino koje oduševljava. Ponudu vina pratit će i jelovnik vinogradarske kuće Braje uključujući nezaobilazni plešivički copanjek. Festival počinje u 18:00 h dok će kino projekcija započeti u 20:00 h.


Kino projekcija je besplatna, a vinari će sve posjetitelje dočekati s čašom vina dobrodošlice. Konzumacija hrane i vina se naplaćuje a obavezna je rezervacija mjesta, zbog ograničenog broja sudionika. Rezervirajte svoje mjesto na vrijeme putem e-maila info@visitzagrebcounty.hr, a svakako pogledajte i filmić kako biste se lakše "ufurali" u ViaVino đir.


---

PR i foto: TZ Zagrebačke županije

49 views0 comments
bottom of page